20160827 88458

Wethouder Kuiper raakt in gesprek met buurtbewoners bij de mozaïeken

Buurtforum PMP (Bordewijkhove, Menno ter Braakhove en Panamapad) in Buytenwegh organiseerde zaterdag een bijzondere fietstocht. De tocht voerde de deelnemers langs 20
mozaïekprojecten in de wijken Buytenweg en de Leyens. Wijkwethouder Taco Kuiper pakte zelf ook de fiets om de mozaïeken onderweg te bewonderen.

20160827 88463Langs de route wordt meermaals gestopt om de mozaïekbankjes, - bollen en andere objecten te bewonderen. Of om even te hinkelen, zoals Fleur meteen demonstreerde op de mozaïekhinkelbaan! Bij veel van de prachtige mozaïeken zitten ook buurtbewoners te wachten op de deelnemers om iets te vertellen over het kunstwerk. De buurtbewoners hebben vaak zelf meegewerkt aan het mozaïek en vertellen enthousiast over de achtergrond en symboliek van de figuren op de mozaïekbol.

Wethouder Kuiper was blij met het initiatief van de buurtbewoners:  "Het is een ongelooflijk goed project! De mozaïekkunstwerken verfraaien de buurt en brengen de mensen dichter bij elkaar." Ruim 30 deelnemers hadden zich vooraf al ingeschreven, maar ook bij de start meldden zich nog veel nieuwe deelnemers aan.

Buurtforum BMP zorgde voor een soepel lopende organisatie van de fietstocht. Bij de start op de Bordewijkhove kregen alle deelnemers een routekaart en een appeltje voor onderweg. Ook werden zij onderweg opgewacht met wat lekkers, onder andere op wijktuin Noordhove wachtte de deelnemers een heerlijk plakje cake. Alle deelnemers ontvingen een lootje waarmee zij zélf ook kans maakten op een mozaïekkunstwerk voor de buurt. Dit kunstwerk mogen zij dan zelf gaan mozaïeken op de werkplaats!

20160827 88450 20160827 88461

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-