DSC06336Het Praathuis start vanaf 1 september weer met bijeenkomsten voor anderstaligen. In het Praathuis kunnen anderstaligen met vrijwilligers de Nederlandse taal te oefenen. Er worden taalspelletjes gespeeld, samen kranten en tijdschriften gelezen of gewoon gezellig gekletst.

Het Praathuis wordt georganiseerd door Gilde SamenSpraak Zoetermeer. Het gilde brengt Nederlandse vrijwilligers in contact met anderstaligen. De contacten zijn één op één. Door met elkaar in gesprek te komen, leren de anderstaligen de Nederlandse taal beter begrijpen en spreken. De vrijwilligers helpen met de grammatica en begeleiden hen met hun huiswerk. 

Vier keer

Vier keer per maand wordt Het PraatHuis georganiseerd op de donderdagen. Afwisselend in de middag en de avond. De PraatHuisMiddag in het wijkcentrum Meerzicht (Uiterwaard 21) start op donderdagmiddag 1 september van 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De PraatHuisAvond in Perron 68 (Maasstroom 28) is op donderdagavond 29 september van 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Ook anderstaligen die niet staan ingeschreven bij Gilde SamenSpraak zijn welkom bij Het PraatHuis.


Wilt u ook een anderstalige helpen met de Nederlandse taal? Kijk op de site van het gilde.

 

-advertenties-

-goede doel-