cesar zuiderwijk 1 De hele maand september staat in Zoetermeer in het teken van Jazz, met vele optredens, workshops, lezingen en als afsluiting de Jazznight bij Partycentrum Dekker op 24 september. De Jazzmaand gaat van start met een workshop drums door Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), op zondag 4 september in De Sniep.

Ook het carillon van de Oude Kerk in de Dorpsstraat zal deze maand elk kwartier jazz muziek laten horen! Alle activiteiten in de Jazzmaand vindt u op de website van Zoetermeer Jazz: www.zoetermeerjazz.nl/progr.-jazzmaand.html

 

Zondag 4 september: Workshop drums door Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) kom en doe mee! Toegang is gratis – wel reserveren. Locatie: de Sniep – Aanvang 15:00 uur (zaal open 14:30 uur)

Een interessante workshop waarin Cesar Zuiderwijk het publiek (wie dat wil) actief laat meedoen met diverse percussie-instrumenten. Wie achter het drumstel naast Cesar wil zitten en een stuk wil meedrummen is ook van harte welkom! Geeft u er de voorkeur aan om niet actief mee te doen, dan is dat natuurlijk ook prima! U doet hoe dan ook een leuke ervaring op!

 

Zondag 11 september: Workshop Jazz ’n Dance door Ricardo Sibelo en The Fascinating Jazz Trio Toegang gratis – wel reserveren - Locatie: de Sniep – Aanvang 15:00 uur (zaal open 14:30 uur)
Wederom een leuke en interessante workshop, waarin uitleg wordt gegeven over het ontstaan en het verloop van de dans in de jazzmuziek. Dansinstructeur Ricardo Sibelo zal samen met zijn demonstratiegroep het publiek vertellen en laten zien, hoe de dans en de jazz samengaan. Heeft u zin om mee te doen, dan mag dat natuurlijk, maar de inhoud is absoluut interessant, al was het alleen al om naar te kijken en te luisteren.
Zo zal ongetwijfeld de Charleston, de Tap Dance, de Jive en wellicht de Moondance langskomen. De begeleidende muziek wordt verzorgd door The Fascinating Jazz trio, bestaande uit pianist Pieter van Santen, drummer Peter Jan Eusman en contrabassist Gerhard ten Hoopen.


Woensdag 14 september: Jazzlezing 'Wat is Jazz?' door Gerhard ten Hoopen. Toegang is gratis - wel reserveren. Locatie: de Sniep. Aanvang 20:00 uur, einde 22:15 uur.

Tijdens deze lezing wordt op levendige wijze uitleg gegeven wat jazzmuziek nou precies is, hoe dit is ontstaan, de verdere ontwikkeling en de diverse stijlen die deze muziekvorm kent. Met geluids- en beeldfragmenten komen de jazzlegendes uit binnen- en buitenland weer helemaal tot leven.
Gerhard geeft er de voorkeur aan om de groep intiem te houden, dus geen grote volle zaal en natuurlijk is er bij binnenkomst en in de (korte) pauze koffie en thee.
Reserveren voor deze lezing kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Michael Varekamp small Ron JennerJazznight bij Partycentrum Dekker

Zaterdag 24 september Jazznight bij Partycentrum Dekker – Aanvang 19:30 uur - Toegang € 27,50

De Jazznight is het sluitstuk van een aantal stadsbrede jazzactiviteiten die gedurende de maand september in Zoetermeer zullen plaatsvinden. Bezoekers van de Jazznight kunnen een scala aan bekende binnen- en buitenlandse artiesten verwachten o.a. Candy Dulfer & Jazzband met contrabassist Harry Emmery, maar ook de bekende groep Gare du Nord, Jared Grant, Denise Jennah & the Windmill Bigband, Soulful en vele anderen. De algehele presentatie is in handen van de bekende tv-presentator Bert van Leeuwen.

 

 

Foto Jazznight: Ron Jenner

-advertenties-

-goede doel-