pa vo idcollege2De scholen zijn weer begonnen. Ben je eerstejaars van het middelbaar beroepsonderwijs op het ID College aan het Van Doornenplantsoen? Dan kun je in de week van 29 augustus tot en met 1 september op school bezoek verwachten van leerplichtambtenaren, casemanagers van de gemeente Zoetermeer en loopbaanadviseurs van het ROC ID College. Zij gaan tijdens deze ‘No-show-actie’ checken of iedereen na de zomer met de opleiding is begonnen.

Tijdens het bezoek bekijken zij wie er allemaal aanwezig zijn. De gemeente heeft namelijk de wettelijke taak om Zoetermeerse jongeren te volgen en zo nodig te begeleiden. Ben je niet op school? Dan word je gebeld of krijg je een huisbezoek. Heb je je niet ingeschreven voor een school? Dan kijken de controleurs samen met jou en je ouders wat er nodig is om toch te starten met een opleiding.

Wedstrijd ‘Zorg dat je erbij bent!’
Dit jaar kunnen de eerstejaars klassen van het MBO op het ID College aan het Van Doornenplantsoen meedoen aan de wedstrijd ‘Zorg dat je erbij bent!’. De klas met het hoogste aanwezigheidspercentage krijgt in oktober uit handen van Isabelle Vugs (wethouder Onderwijs) een grote prijs uitgereikt voor de hele klas. Zorg dus dat je erbij bent!

De No show-actie sluit aan op de activiteiten van het project ‘De Overstap’. Gemeente en schooldecanen volgen daarin alle eindexamenkandidaten van het vmbo bij hun overstap naar het mbo. De gemeente wil met deze actie voorkomen dat jongeren uit het zicht raken of school vroegtijdig verlaten. Dit doet ze door voorlichting te geven.
Jongeren die nog geen school of werk hebben gevonden, kunnen zich melden bij het jongerenloket voor begeleiding. Vraag naar een casemanager RMC via 14 079.

-advertenties-

-goede doel-