IMG 9569Het college heeft deze week het nieuwe Plan van Aanpak Jaarwisseling 2016-2017 naar de leden van de raad gestuurd. Burgemeester Aptroot: “Sinds jaren hebben we in Zoetermeer een succesvolle aanpak rond Oud en Nieuw. Maar dat betekent niet dat we niet willen verbeteren hierin!”

Het jongerenfeest is al jaren een succes, ruim 1.000 jongeren komen jaarlijks naar het feest. Dit jaar is er echter nog geen geschikte locatie gevonden. Aptroot: “We willen daarom Zoetermeerse ondernemers vragen of zij zich willen inzetten en dit feest organiseren. Het kan één groot feest worden, of meerdere kleinere en er is een financiële bijdrage beschikbaar vanuit de gemeente.” Het jongerenfeest is speciaal voor de jeugd tot 18 jaar, die nog geen alcohol mogen drinken. Twintigers vinden vaak hun weg wel naar de aanwezige horeca, aldus de burgemeester.

Vuurwerk

Er komen geen vuurwerkvrije zones in Zoetermeer. Er zij in de stad geen gebieden aan te wijzen die extra risicovol zijn met betrekking tot vuurwerk, zoals bijvoorbeeld wijken met veel oude panden. Wel wil het college een grote vuurwerkshow organiseren in het centrum van de stad, bijvoorbeeld op het Marktplein. De vuurwerkshow, met activiteiten eromheen, zal een gezellige ontmoetingsplek worden waar mensen elkaar gelukkig nieuwjaar kunnen wensen onder het genot van een drankje en een oliebol.

 

Vreugdevuur

Vreugdevuren worden deze jaarwisseling toegestaan in vuurkorven of oliedrums. Op deze manier veroorzaakt het vuur geen schade aan het asfalt, een schadepost die elk jaar weer duizenden euro's bedraagt.

-advertenties-

-goede doel-