schrijflettersAls het aan de CDA- en LHN-fractie in de gemeenteraad ligt, gaat Zoetermeer laaggeletterdheid beter aanpakken. De partijen vinden het onacceptabel dat het aantal mensen dat grote moeite heeft met lezen, schrijven en het begrijpen van informatie blijft groeien.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met taal en/of rekenen. Zij kunnen daardoor niet goed meekomen in de maatschappij. Dat aantal neemt toe. Door vergrijzing, door de toestroom van inburgeraars en doordat er nog steeds jongeren met onvoldoende taal- en/of rekenvaardigheden van school komen.

Bereik moet omhoog

"De stijging is alleen tot stilstand te brengen als elk jaar 100.000 mensen worden bereikt. Dit betekent dat er landelijk vier keer zoveel mensen bereikt moeten worden als nu. De stichting Lezen & Schrijven heeft gemeenten opgeroepen zich in te zetten om de viervoudiging te realiseren. Wethouders wordt gevraagd om te bekijken hoe zij lokaal meer resultaat kunnen behalen en wat daar voor nodig is. Het CDA en de LHN ondersteunen deze actie door schriftelijke vragen te stellen aan het collegeā€, aldus CDA en LHN. De partijen willen nu van het college weten of zij extra inspanningen wil doen om de laaggeletterdheid aan te pakken. Door de vragen te stellen moet het college een uitspraak doen over de aanpak van dit probleem.

-advertenties-

-goede doel-