sportweekMariëtte van Leeuwen, wethouder Sport, geeft op zaterdag 17 september op sportieve wijze het startsein voor een week lang sporten en bewegen. Om 13.00 uur zal zij samen met Wiedija Hoffman en Clifton Veldwachter van Double U Dance met zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden op het nummer ’Ik neem je mee’ van Gers Pardoel deze week sportief openen. ’Ik neem je mee’ is het thema van de sportweek 2016. Deelnemers krijgen hiervoor een, zelf op te blazen, strandbal. Plaats van handeling is op en rond Markt 10, waar ook de traditionele sport- en zorgmarkt is.

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral hoe leuk sporten en bewegen is. De gemeente Zoetermeer en een aantal sport- en leisure-aanbieders grijpen ook nu weer dit evenement met beide handen aan om met diverse activiteiten sport op een aantrekkelijke manier onder de aandacht van de inwoners van Zoetermeer te brengen. Deze aanbieders zijn Ayers Rock, SnowWorld en SnowWorldfitness, Move4life, Zoetermeer Dichtbij, ROC ID College, McDonald’s Zoetermeer, Dekker Zoetermeer, Silverdome en Attractiecentrum Zoetermeer.

Sport- en zorgmarkt
Ruim veertig aanbieders uit Zoetermeer staan zaterdag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur op de sport- en zorgmarkt op de Markt en watersportaanbieders geven demonstraties in de Dobbeplas. Bezoekers kunnen zich bij de stands laten informeren over de vele mogelijkheden op sportgebied en tegelijkertijd genieten van een aantrekkelijk programma midden op het plein. Dit varieert van drakenbootraces tot boksen en van hiphop-dansen voor kinderen tot tennis. Op het Stadhuisplein kan iedereen van 11.00 tot 16.00 uur meedoen met een partijtje voetbal in de pannakooi. Ook later die week kunnen Zoetermeerders aan veel activiteiten deelnemen. Het aanbod staat op https://sport.nl. Vul bij zoeken de zoekterm Zoetermeer in.

Kennismakingscursussen
Voor het zoeken naar een passende sport- en of cultuuractiviteit kan men ook terecht op www.kennismakingscursus.nl  Voor 65-+ers is er een speciaal aanbod. Op de sport- en zorgmarkt kunnen 65+ers zich bij de stand van de gemeente direct inschrijven voor een kennismakingscursus. Ook kunnen zij een kleine fittest doen.

Cultuur Lokaal
Op 17 september wordt ook Cultuur Lokaal georganiseerd. Met de demonstratie en de openingsact van Double U Dance van het CKC wordt die dag een optimale combinatie van sport en cultuur. Cultuur Lokaal biedt onder meer een cultuurmarkt en een podiumprogramma. Dit evenement wordt vanaf 11.45 uur gehouden op het Nicolaasplein, Dobbe-eiland, Stadhuisplein en in het Stadstheater.

-advertenties-

-goede doel-