1 op de 4 jongeren groeit op als jonge mantelzorger. Dit zijn thuiswonende kinderen of jongeren die samenwonen met een langdurig ziek gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, maar ook een ander gezinslid, zoals opa of oma. Speciaal voor jonge mantelzorger  is er 2BeCool, waar de jongeren zélf even hun verhaal kwijt kunnen.

 

2becool logoSpeciaal voor jonge mantelzorgers tot 24 jaar is er de website www.2BeCool.nl.  Bij 2BeCool vind je allerlei informatie voor en over jonge mantelzorgers en kun je je verhaal kwijt. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zodat je even de zorgen van thuis kunt vergeten. In opdracht van de gemeente Zoetermeer organiseert 2Be Cool in oktober, november en december drie leuke workshops voor jonge mantelzorgers uit Zoetermeer.
Schuilt er in jou een graffiti kunstenaar, heb je altijd al een wurgslang of vogelspin willen vasthouden of kan je met woorden en geluiden de beste rap bedenken? Wil je graag andere jonge mantelzorgers ontmoeten? Geef je dan snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ! De workshops vinden plaats op zaterdagmiddag 8 oktober, 5 november en 3 december en deelname is gratis.


Waarderingsactie
De gemeente Zoetermeer wil ook jonge mantelzorgers waarderen. Met deze waarderingsactie kan iedereen die een jonge mantelzorger kent, zoals familie, leerkrachten, vrienden en vriendinnen, thuiszorgmedewerkers en de huisarts, zijn of haar waardering laten blijken aan jonge mantelzorger.
Je mag natuurlijk ook jezelf opgeven!

Een jonge mantelzorger aanmelden
Ben of ken jij een jonge mantelzorger tussen de 8 en 18 jaar? Geef hem/ haar dan nu op voor de waardering via www.2becool.nl  . De jonge mantelzorger krijgt dan een bioscoopbon voor 2 personen.

 

-advertenties-

-goede doel-