20150912 63071 copyDe Week van Palenstein opent op zaterdag 24 september met een Sportdag voor de jeugd én ouderen! Wethouder Taco Kuiper opent de Sportdag om 13 uur, bij het Castellum Palenstein. Sport & Spel, Buurtwerk en St. Mooi zullen samen met sportverenigingen verschillende sportieve activiteiten organiseren.

Bij Palenstein Sport zullen er op verschillende locaties sportieve activiteiten zijn: sporthal Castellum, sportcentrum Fithealth, RKF playground, het basketbalveld, de skatebaan, het openluchttheater en uiteraard het nieuwe kunstgrasveld. Verschillende sportverenigingen en sportorganisaties hebben hun medewerking verleend aan deze dag: Soccerstars (voetballen), Fitheatlth (fitness) , Boxing Club Zoetermeer (boksen/kickboksen), Jessica Dansen (stijldansen, salsa, enz.), Zoebas (basketbal) en nog veel meer!

Bewoners die al lang niet gesport hebben, zijn ook welkom om te kijken of ze toch weer iets kunnen doen aan hun conditie en gezondheid. De kinderen ontvangen van de organisatie een aftekenkaart, met deze kaart gaan ze langs de activiteiten, bij een volle kaart krijgen ze een kadootje mee. Er is ook een springkussen voor de allerkleinste kinderen en een pannaveld voor de fanatieke voetballers. Iedere bezoeker krijgt gratis een kopje koffie of limonade!

 

Linedance en Olga Commandeur

Even verderop, in Park Palenstein, zal Olga Commandeur een workshop bewegen verzorgen. Olga Commandeur, bekend van ‘Nederland in Beweging!’, zet zich al jaren in voor een vitale leefstijl voor ouderen en geeft vaak workshops en lezingen in het hele land. Een workshop Linedance wordt verzorgd door The stagecoach Country Dancers. Deze activiteit zal bij slecht weer worden verplaatst naar het CKC. 

 

colorrunColorrun!

Om 15.45 uur wordt bij het Castellum , als afsluiting van de sportdag, de Colorrun gehouden. Tijdens de Colorrun, georganiseerd door Jij Doet, zal iedereen onder het uitwasbare gekleurde poeder worden gegooid. De run eindigt in het openluchttheater van Park Palenstein.

 

Week van Palenstein

Palenstein Sport is een onderdeel van de week van Palenstein. In deze feestelijke week, waarin ook de partners Stichting Piëzo, Middin en Palet Welzijn en de sportcoach gemeente Zoetermeer veel feestelijke activiteiten organiseren, zal de nadruk komen te liggen op gezondheid en bewegen.

-advertenties-

-goede doel-