IMG 20160912 WA0006Gesteund door de slogan ‘Gun ons een fatsoenlijk pensioen voor het zware werk wat wij 24/7 doen’ voeren brandweerlieden van de kazernes in Zoetermeer van brandweer Haaglanden al een paar weken actie. Vanaf deze zaterdag gaan de brandweerlieden uw auto wassen op de kazerne in Oosterheem!


In de vorm van ludieke acties hebben de bewoners van Zoetermeer al kennis kunnen maken met het werk van de brandweermensen. Als nieuwe actie wassen de dames en heren van de Zoetermeerse kazernes uw auto. Op zaterdag 17 en 24 september en 1 en 8 oktober bent u welkom op kazerne Oosterheem tussen 12.00 en 15.00 uur.
De brandweermensen protesteren tegen het voornemen om de pensioenleeftijd nog verder te verhogen. Door de Functioneel Leeftijdsontslag (FLO)-regeling kunnen brandweermensen eerder stoppen met werken, werk dat fysiek en metaal zwaar is. Sinds 2006 is de wet- en regelgeving zo vaak veranderd dat de regeling praktisch onuitvoerbaar is geworden. Onderhandeling hierover liepen eerder dit jaar vast.

-advertenties-

-goede doel-