Led vredesweek 2We leven in roerige tijden. Juist nu groeit het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is. De beelden van vluchtelingen en oorlog onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede. De Vredesweek is hét moment om samen in actie te komen. De Ambassade van Vrede in Zoetermeer roept op tot verbinding. Doe je mee?

Samen maken we een statement in de Vredesweek. Loop mee met Walk of Peace op zaterdagmiddag 17 september, kom naar een avond over het andere Syrië, zie The Island of All Together, check it out bij het Jongerenpodium, proef de verschillende culturen bij het Ontmoetingsbuffet, vier de Vrede samen in Albrandswaard.

Vredeswandeling - Samen lopen, samen leven
De start van de Vredesweek 2016 is de Walk for Peace op zaterdag 17 september. De start is bij het borstbeeld van Gandhi, op de hoek van de Gandhisingel en de Danny Kayelaan. De wandeling van ca. 7 km voert langs aansprekende plaatsen, zoals de Mandelabrug en het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. En langs plaatsen van bezinning en ontmoeting, zoals het Kerkenbos (met de Oase-kerk en de El Qibla-moskee), de markt (stadhuis), het Piet Heinplein (met de Kompas-kerk en de Turkse moskee).
De Walk for Peace start om 14.00u bij het borstbeeld van Mahatma Ghandi, en eindigt om ca. 17.00u in de tuin van het Stadsmuseum, met een eenvoudig maar intercultureel ontmoetingsbuffet.

 

Gedichtenposters

Rode draad zijn 20 internationale vredesgedichten in oorspronkelijke taal en teken – uiteraard met vertaling. Gedichten uit alle culturen en godsdiensten. De gedichtenposters zullen op 17 september op de Mandelabrug voor het eerst te zien zijn, en daarna bij andere programma-onderdelen.

 

Uitreiking Vredesduiven - Vieringen in alle Zoetermeerse gemeenschappen

De Ambassade van Vrede in Zoetermeer heeft aan alle aangesloten gemeenschappen vredesduiven beschikbaar gesteld, met het verzoek om die in een viering aan het begin van de vredesweek uit te reiken aan een lid van de gemeenschap die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor vrede en/of vluchtelingen.

 

Stadsmuseum – the island of all together
Ook het Stadsmuseum draagt bij aan het programma met een (doorlopende) vertoning van een indrukwekkende korte documentaire over ontmoetingen van Hollandse toeristen met Syrische vluchtelingen op Lesbos. Daarnaast stelt het Stadsmuseum een aantal boeken beschikbaar met portretten van diverse gelovigen: Zoeter – meer tussen hemel en aarde. De opbrengst komt ten goede aan Lessen in Vrede
Datum: 20 t/m 25 september 2016
Plaats: café Stadsmuseum, Dorpsstraat

Samen Leven – Samen Vieren

Afsluitende gezamenlijke viering – zondagmiddag 25 september
Met medewerking van enkele voorgangers uit de gemeenschappen van christenen, moslims, joden, hindoes en bahaií, zal het programma van de vredesweek in Zoetermeer worden afgesloten met een gezamenlijke viering.

Datum: 25 september 2016
Tijd: 14.00 – 15.30u (zaal open 13.30u); koffie/thee na afloop.
Plaats: Recreatiezaal Albrandswaard, Meerzicht.

-advertenties-

-goede doel-