Nikki doneert haar blonde vlechten“Mijn mama doet het dus ik wilde het ook doen!” Met deze uitspraak start Nikki het interview. Ze is trots. Ze is 6 jaar en heeft haar mooie blonde vlechten gedoneerd aan Stichting Haarwensen. De stichting die voor ernstig zieke kinderen een pruik maakt.


Trots laat Nikki het boekje zien waarin haar mama een verhaaltje heeft geschreven over een ziek meisje. Het is op een voor kinderen, begrijpelijke manier beschreven waarom de haren uitvallen. Nikki zit in groep 4 van basisschool de Waterlelie in Zoetermeer. Zij mag in de verschillende groepen van de school vertellen wat ze heeft gedaan en waarom. De leerlingen luisteren vol ontzag naar haar verhaal. Nikki gebruikt woorden als doneren en wensen. Het was de wens van Nikki om net als mama haar haar te doneren. “Mamma moet nog even wachten, want voor het maken van een pruik is minimaal 30 cm haar nodig”. Nikki moet er wel om lachen dat zij het als eerste kon doen! Haar vlecht van 33 cm ligt nu nog op de keukentafel maar wordt snel opgestuurd naar Stichting Haarwensen!
De Waterlelie is supertrots op Nikki, die op 6-jarige leeftijd al zo’n mooie daad heeft gedaan! Nikki heeft zelf ook een wens; eigenlijk zou ze wel willen weten wie haar pruik gaat dragen.


Foto: Kamsteeg
Tekst: Linda Galle

-advertenties-

-goede doel-