GL parkoers 10 kmZondag 25 september wordt de 6e Geuzendag gehouden, traditioneel op de laatste zondag van september. De Geuzendag staat stil bij de Zoetermeerse geschiedenis waarin de Geuzen streden tegen de Spanjaarden. Het is een speciale en gezellige dag en een sportieve strijd om ‘de eer en de penning’. Je kunt fietsen, hardlopen, mountainbiken, wandelen en zwemmen of je kiest voor een combi met de Geuzen(slow)Triatlon.



Geuzenloop 2015Bij de diverse sportonderdelen worden verschillende afstanden aangeboden zodat zowel sporters als recreanten kunnen deelnemen. De routes en parcoursen zijn uitgezet in de gebieden waar de Geuzen geploeterd en gestreden hebben om Leiden te ontzetten. Door de verschillende mogelijkheden is het voor families aantrekkelijk om mee te doen en om sportonderdelen te combineren.

Afstanden per Geuzenactiviteit:
Geuzenfietstocht 25, 34, 50 en 75 km fietsen
Geusjesloop 1 mijl (t/m 13 jaar oud) en 0,5 mijl (t/m 9 jaar oud)
Geuzenloop 5, 10 en 21,1 km hardlopen
Geuzenmountainbike ongeveer 25 km mountainbiken
Geuzentriatlon slow variant 1/8 triatlon: 25 km fietsen, 5 km wandelen, 30 banen zwemmen
Geuzenwandeltocht 12,5 km (familieroute) en 25 km (recreatieroute) wandelen
Geuzenzwemmen 64 banen (1 mijl), 32 banen en 16 banen van 25 meter zwemmen


Voorinschrijving
De startbewijzen voor de Geuzenloop zijn beperkt. Wil je zeker zijn van een startbewijs? Maak dan gebruik van de voorinschrijving t/m 12 september. Voor het Geuzenzwemmen kun je alleen online inschrijven. Hiervoor is de uiterste datum 24 september. Inschrijving voor het fietsen, mountainbiken, wandelen en de 1/8 slow triathlon is op de dag zelf in de Dorpsstraat tegenover Herwijnen Walking & Outdoor.

geuzendag logo

Breng een bezoek aan www.geuzendag.nl  voor informatie en inschrijven.

-advertenties-

-goede doel-