ArtExperience logoDe hele maand oktober organiseert Terra Art Projects in samenwerking met vele culturele partners de ART EXPERIENCE. Tijdens deze allereerste ART EXPERIENCE kunnen Zoetermeerders in en rondom de Dorpsstraat genieten van een breed cultureel aanbod. Vooral de weekenden staan bol van de activiteiten.

Natuurlijk is de ART EXPERIENCE niet compleet zonder exposerende kunstenaars uit Zoetermeer. Zij tonen tijdens wisselexposities hun werk in leegstaande winkelpanden in de Dorpsstraat. De kunstenaars zijn aanwezig tijdens de expositiemomenten om te vertellen over hun werk. Ongeveer tien deelnemers van TERRA openen hun ateliers voor het publiek en presenteren hier hun werk.

Afrikaans, Urban en het Hof van (H)eden

Er zijn echter meer bijzondere exposities! Tijdens de ART EXPERIENCE worden de resultaten van het uitwisselingsproject Mutual Art Inspiration aan het publiek getoond in parochieel centrum de Kapelaan (deze locatie is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers). Tien Zoetermeerse kunstenaars en twee Nigeriaanse kunstenaars uit de stad Lagos lieten zich inspireren door elkaars werk. Er worden (kinder)workshops georganiseerd, er is een lezing en open atelier.

Het Stadsmuseum is tot Hof van (H)eden omgetoverd door kunstenaar Ellen Vermeulen. U komt hier terecht in haar kleurrijke walhalla van gehaakt plastic, verknipte flessen, steigerdoeken, knijpers, pennenhulzen en andere scraps uit alle uithoeken van huizen, tuinen en keukens. Galerie Kunstuitleen Zoetermeer richt speciaal voor de ART EXPERIENCE een foto-expositie in, met de collectie van de internationaal bekende fotografen Goodman en Bell. Hetty Arens exposeert haar bijzondere installaties onder de titel ‘Verbinding’ in de Nicolaaskerk, de Wereldwinkel presenteert ‘etnische’ kunst uit Burkina Faso, Mexico en Kenia en Tobias van de Urban Art Studio biedt graffiti workshops aan!

‘A Taste of Art’

Naast het uitgebreide programma aan beeldende kunst, zijn er ook vele activiteiten in andere culturele disciplines. Zo vindt er een orgelconcert plaats door Ronald de Jong, ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als organist. Tijdens ‘A Taste of Art’ wordt je rondgeleid langs de expositielocaties, en kun je tussendoor genieten van de ‘artistieke appetizers’ die de chefs van Class, by Jovel en Smaak & Vermaak, speciaal voor het project creëerden.

Bekijk het uitgebreide programma!

In het uitgebreide programma vindt je binnenkort een volledig overzicht van het aanbod! Je kunt het programma vanaf 24 september ook in de vorm van een handige flyer ophalen in het TERRATORIUM (Dorpsstraat 12).

 

-advertenties-

-goede doel-