IMGP0027 eerste zet 1

Na de promotie van de Zoetermeerse schaakvereniging Botwinnik, spelen er nu twee schaakverenigingen in de derde klas van de KNSB. Zaterdag speelden Botwinnik en sv Promotie hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

SV Promotie begon goed aan zijn wedstrijd. Paul vd Werve won al heel snel van Eric Fraikin en Joost Mostert wist Van Gils flink onder druk te zetten. Na zes remises was de partij van Joost beslissend. Ondertussen was Van Gils niet alleen onder de druk uitgekropen, maar uiteindelijk kwam hij met twee verbonden vrijpionnen onhoudbaar op de promotielijn af. Na dit toch wel verrassende verlies voor Promotie pakte de schaakvereniging een gelijkspel van 4-4.

Botwinnik verliest

Bij Botwinnik liep het heel anders. Er was slechts één remise en zeven zeges, waarvan drie voor Botwinnik. Helaas dus het kleinste verlies van 3,5-4,5 voor Botwinnik. Botwinnik speelde tegen een team van veel hogere rating. De uitslag was daarom niet eens zo teleurstellend. Rogier Zoun wist te winnen door Daamen steeds verder weg te drukken, Wouter Bik wist geleidelijk aan materiaal te winnen van Martijn Blom en Maurice Manoch zette zijn tegenstander in een dun eindspel schitterend mat. Zoals zo vaak bij een kleine nederlaag, dachten de Botwinnikers, dat er op zijn minst een gelijkspel in had kunnen zitten, want die nederlagen waren natuurlijk niet allemaal nodig geweest!

 

-advertenties-

-goede doel-