gerben mourikZaterdag 24 september zal organist Gerben Mourik het maandelijkse orgelconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59) verzorgen. Op het programma staan werken van o.a. Bonefaas, Bach, Guilmant (sonate 3), Maichelbeck, Bossi en improvisaties.

Gerben Mourik behaalde het diploma Uitvoerend Musicus en de aantekening orgelimprovisatie in 2004 en bleef zich sinds die tijd ontwikkelen met privélessen en verdere opleidingen. Hij heeft een actieve concertpraktijk binnen en buiten Europa, zo speelde hij op vele orgelfestivals, waaronder, New York, Antwerpen, Warschau en Oxford.

Gerben besteedt in zijn programma’s ruim aandacht aan de Nederlandse componisten. Samen met Jan J. van den Berg speelde hij de complete orgelwerken van Adriaan C. Schuurman in op twee dubbel-cd’s. De laatste jaren verschenen tevens 3 cd’s op zijn eigen label Vita Recordings. De laatste release betreft de productie Audite Nova 3, met opnamen van 20e eeuwse composities uit de traditie van de ‘Orgelbewegung’, opgenomen op de orgels in de Martinskirche te Kassel en de Kiliansdom te Würzburg.

Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en won in 2008 het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. In april 2013 werd hij benoemd als Stadsorganist van Oudewater.

Aanvang concert 15.00 uur Toegang is gratis

De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van de Stichting: www.concertenzoetermeer.nl

Lunchpauzeconcert

Woensdag 28 september zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Duo Hiberi: Alicia Pallarés Tello (klarinet) en Carlos Baños Gutiérrez (piano). Op het programma staan werken van Barat en Brahms Aanvang concerten 12.45 uur toegang is gratis (collecte bij uitgang).

De wekelijkse lunchpauzeconcerten beginnen om 12.45 uur en duren ongeveer een half uur.

-advertenties-

-goede doel-