20160922 89424Wethouder Isabelle Vugs lanceerde donderdag 22 september de Samen Schatkaart, een nieuw middel voor mensen die uit hun isolement willen komen. Zij deed dit tijdens de officiële opening van het Kom Erbij-Festival in Zoetermeer.


20160922 89426Isabelle Vugs startte de bijeenkomst met een klein gedichtje, dat de pijn van eenzaamheid liet zien. Vugs: “Eenzaamheid hoeft niet, er wordt in Zoetermeer voldoende aangeboden aan leuke activiteiten, maar mensen moeten wel even over die drempel heen en de weg vinden naar deze activiteiten. Ik hoop dat de Schatkaart kan helpen het isolement te verbreken voor eenzame mensen in onze stad!” Samen met Carmen van Haren van het Buddy Netwerk opende zij de digitale versie van de Schatkaart: www.samenschatkaart.nl
Het Kom Erbij-Festival is de naam die ook gebruikt wordt voor de Week tegen Eenzaamheid waar Zoetermeer al een paar jaar aan meedoet. Ook dit jaar hebben enkele organisaties, verenigd in het Open Platform tegen Eenzaamheid Zoetermeer (OPEZ), weer een gevarieerd programma samengesteld voor deze week.

Wethouder Isabelle Vugs vindt het belangrijk dat de gemeente zich actief bezighoudt met het tegen gaan van eenzaamheid. ‘Ik vind dat je als gemeente moet doen wat je kunt. Wij hebben de zorg voor de gezondheid en het welzijn van bewoners in ons takenpakket. En daar hoort wat mij betreft ook het zoveel mogelijk terugdringen van eenzaamheid bij. Eenzaamheid kan veel invloed hebben; een jongere kan bijvoorbeeld zo eenzaam zijn dat hij niet meer naar school gaat en dan een voortijdige schoolverlater is. Dan komt die jongere op een andere manier bij de gemeente terecht. Ik ben dat echter liever voor, zodat die jongere gewoon naar school blijft gaan en zich niet meer zo alleen voelt’, aldus de wethouder.

-advertenties-

-goede doel-