20160924 90069Tuiniersvereniging Levenslust in Noordhove heeft tijdens de Burendag met leden en buurtbewoners bloemen geplant voor de bijen van de tuin. Imker Susanne Ramselaar merkte dat er in bepaalde periodes te weinig bloeiende planten waren voor de bijen zorgde voor de actie.

Tuiniersvereniging Levenslust zit nu alweer ruim 16 jaar aan de Schansbaan in Noordhove, maar de vereniging bestaat al meer dan 60 jaar! Binnen de vereniging is dan ook genoeg ervaring aanwezig om te weten hoe belangrijk bijen voor de tuin zijn. Zonder bijen is er geen bestuiving en dus minder oogst. Bij de Tuiniersvereniging is dan ook een imker aanwezig, met op het moment 11 bijenvolken.

20160924 90092 20160924 90105

 

Imker Susanne zocht contact met de gemeente Zoetermeer om haar bijen meer bloemen te kunnen bieden. Het gaat dan vooral om bloemen die in een verschillende periode bloeien, van vroeg in het voorjaar tot de laatste najaarsbloeiers zodat de bijen altijd genoeg nectar tot hun beschikking hebben.

Wethouder Robin Paalvast hielp mee om het bloemrijk mengsel gebruikt dat goed is voor bijen en vlinders te zaaien. Het is gebiedseigen zaad, van bloemen en planten die allemaal in Zoetermeer en omgeving groeien. Zo is de kans groter dat het zaad goed aanslaat, omdat het precies is aangepast aan de omstandigheden in onze stad. Van de gemeente kreeg de vereniging ook enkele bloeiende vaste planten, die ook aangeplant werden.

De honing van de bijen van Tuiniersvereniging Levenslust is te koop in het verenigingsgebouw op de tuin.

-advertenties-

-goede doel-