dp stadsmuseum4Het Stadsmuseum Zoetermeer organiseert op 8 oktober in samenwerking met Stichting Piëzo en de culturele ondernemers van Riboet Verhalenkunst de Zoetermeerse Bazar. Een feestelijke welkomstmiddag voor vluchtelingen met een verblijfsstatus.

De gemeente Zoetermeer huisvest dit jaar enkele honderden statushouders, mensen die gevlucht zijn uit onder meer Syrië, Eritrea en Afghanistan. Maar hoe komen deze mensen in contact met Zoetermeerders en het Zoetermeerse culturele leven? Met een speciale welkomstmiddag wil het Stadsmuseum hier een voorzet voor geven. 

 

Programma

Op het programma staan verhalen, muziek, een interactieve workshop en een optreden van de Syrische ud-speler Amer Shanati, die met het publiek 'Potje met vet’ gaat instuderen. Ook een proeverij van Perzische hapjes staat op het programma en een Eritrese koffiebrander schenkt koffie. Wethouder Isabelle Vugs-Vink zal een welkomstwoord richten tot de genodigden. Het BankGiro LoterijFonds ondersteunt de middag financieel.

Aanmelden

Wil je wat vragen of vertellen over Zoetermeer? Wil je die middag een kort verhaal vertellen over Zoetermeer als nieuwe woonplaats? Of juist als plek waar je sinds jaar en dag woont? Dat kan allemaal. Meld je voor 30 september aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toegang tot de Zoetermeerse Bazar is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-