20160926 90261De koffiesoos aan het Morapad in Rokkeveen is een plek waar lief en leed wordt gedeeld. De soos zorgt ervoor dat de ouderen zich minder eenzaam voelen en makkelijker in contact komen met elkaar. Door vele vrijwilligers heeft de soos een enorme opknapbeurt gekregen.

Het pand was dringend aan een opknapbeurt toe. Mia Dittmar, de initiatiefneemster van de soos, zocht hulp voor het opknappen bij Hulp in je Buurt en kwam in contact met Liane Blanker, begeleider van een groep statushouders die graag wilden meehelpen. “Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsstatus”, vertelt Liane, “Zij waren in eigen land bijvoorbeeld werkzaam als timmerman of loodgieter en willen hier ook graag aan het werk.”

In een week tijd werd er door de groep keihard gewerkt aan het opknappen van het pand. Schilderen, plafond vervangen, nieuwe bar en keuken, na die week kenden de gebruikers het paviljoen niet meer terug! In een hoek van het paviljoen is een gezellige zithoek gekomen en ook het meubilair is vernieuwd. Maandag 26 september werd het verbouwde pand feestelijk heropend en konden alle gebruikers de nieuwe inrichting bewonderen. Wethouder Isabelle Vugs gaf de koffiesoos namens de gemeente een grote stapel pakken koffie kaod, zodat ze de eerste maanden weer vooruit kunnen!

20160926 90248 20160926 90252
20160926 90293 20160926 90310

 

De soos is belangrijk voor de ouderen in de wijk, die elkaar hier elke week ontmoeten. Mia Dittmar: “veel deelnemers kijken al dagen uit naar de soos, even wat gezelligheid en andere mensen ontmoeten! Er is in dit deel van de wijk ook niet veel te doen voor deze oudere mensen en andere activiteiten zijn vaak te ver.”

Ook wordt er regelmatig onderling hulp aangeboden. Een enorm waardevol netwerk van ouderen die elkaar op verschillende manieren bijstaan. De koffiesoos is vanwege de verbouwing deze week elke dag geopend!

 

Nieuwe huurders welkom!

Op dit moment is de koffiesoos nog de enige huurder van het pand. Andere clubs of verenigingen zijn ook van harte welkom aan het Morapad 3. Het kan van alles zijn, van zangkoor tot aan een vereniging van eigenaren. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij mevrouw Holewijn van de afdeling Vastgoed via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-