20160926 90381Hulp in je buurt is een online systeem voor burenhulp, het is al langer in gebruik in de gemeentes om ons heen, maar vanaf maandag 26 september ook in Zoetermeer! Wethouder Isabelle Vugs lanceerde het Zoetermeerse Hulp in je buurt platform tijdens de feestelijke heropening van de soos aan het Morapad, gerealiseerd met Hulp in je Buurt.

20160926 90377Hulp in je buurt brengt vragen rondom buurthulp en vrijwilligerswerk samen, zowel vraag als aanbod is gemakkelijk op de website te vinden. Mensen kunnen hier aangeven dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken bij een klusje in de tuin. Of er is een probleem met het uitlaten van de hond omdat een oudere mevrouw haar enkel heeft gebroken. Familie en vrienden wonen niet altijd in de buurt en via de website www.hulpinjebuurt.nl kunnen deze mensen gemakkelijk in aanraking komen met mensen die een uurtje over hebben en graag een ander even komen helpen.

Isabelle Vugs: "Een mooi voorbeeld is het opknappen van de soos hier aan het Morapad, met hulp van de website Hulp in je Buurt werden vrijwilligers gevonden die hier aan de slag zijn gegaan! Een grote groep statushouders is de hele week bezig geweest en zij hebben het pand geweldig mooi opgeknapt!"

De website is onlangs helemaal aangepast door Adsysco, waarbij vooral de veiligheid aangepakt werd. Piet de Groot (Adsysco): “Alle persoonlijke gegevens op de website staan helemaal afgeschermd, daar kan niemand zomaar bij. Ook werkt het platform met selectie op postcode, je kunt aangeven binnen welke afstand van je eigen straat je hulp zoekt of wil geven.”

Het VIP voor Vrijwilligers ondersteunt mensen met een hulpvraag en helpt bijvoorbeeld oudere mensen met het aanmaken van een profiel op de site. Ook het eerste contact kan worden gelegd met iemand van het VIP erbij, zodat rustig en op een neutrale locatie de hulpvrager en hulpgever kennis kunnen maken. Marijke Puijk (VIP Zoetermeer): “We kunnen ons goed voorstellen dat het voor oudere mensen soms lastig kan zijn omdat alles over internet gaat, maar het VIP wil daar graag bij helpen! Ook het eerste contact kunnen we begeleiden, als de mensen elkaar daarna eenmaal gevonden hebben loopt het vanzelf verder!”

 

Film: Frans van Egmond

-advertenties-

-goede doel-