dierenzegeningZoetermeerders kunnen op de sterfdag van de heilige Franciscus, Werelddierendag 4 oktober, hun huisdier laten zegenen. Deze katholieke gewoonte is voor veel mensen een manier om het huisdier te bedanken voor zijn trouw en zijn gezelschap.

Iedereen kan met zijn of haar huisdier voor de zegening terecht op zaterdag 1 oktober om 16 uur tijdens een inloopviering in de Taborkerk aan de Lijnbaan 77 (Noordhove) met medewerking van het jeugdkoor Melodia en pastor Walther Burgering.

’s Morgens om 11.00 uur heeft er dan al een zegening plaatsgevonden bij het Nicolaasproject Oosterheem tijdens de viering voor de bewoners van het WZH-Oosterheem, Florence Nightingalelaan 92, waar een korte plechtigheid wordt gehouden met huisdieren en hun baasjes. Voorganger is ook hierbij pastor Walther Burgering van de H. Nicolaasparochie.

Franciscus

Werelddierendag en de sterfdag van de H. Franciscus hangen samen, want Franciscus was een man die heel veel had met de flora en de fauna om hem heen. Men zei zelfs dat hij met dieren kon praten.... In 1930 is voor het eerst dierendag op 4 oktober gevierd, omdat de heilige Franciscus bekend staat om zijn diep respect voor alle leven, in het bijzonder dat van dieren.

-advertenties-

-goede doel-