pa vo stedelijkcollegeEen 14-jarige scholier van het Stedelijk College uit Zoetermeer heeft op een internetforum gedreigd met een schietpartij op zijn school. De politie onderzoekt de dreiging en verhoort de jongen, samen met zijn ouders.

Update 21:55: Tweede verdachte aangehouden, later vanavond een persbericht vanuit OM en Politie samen. School is morgen gewoon open

De School is morgen gewoon open, zo meld de persvoorlichter van de gemeente Zoetermeer. Er is een tweede verdachte opgepakt in deze zaak. Meer gegevens over deze arrestatie zijn er nu niet. Later vanavond komen het Openbaar Ministerie en de Politie Haaglanden met een gezamenlijke verklaring.

 

Op basis van het ip-adres heeft de politie de mogelijke verdachte gevonden. Op dit moment wordt deze verdachte jongen nog verhoord.

De school laat weten de dreiging serieus te nemen, maar houdt er ook rekening mee dat het mogelijk als geintje bedoeld is. De jongen zegt op het forum, 4Chan, dat hij gepest wordt. Of de lessen morgen doorgaan is op dit moment nog onduidelijk.

De school zal eerst de ouders van de klas waar de jongen in zit informeren en verstuurt dinsdagavond nog een email naar alle ouders. Het Stedelijk College wil zoveel mogelijk voorkomen dat er nog meer onrust ontstaat en raadt leerlingen en ouders aan morgenochtend eerst op de site van de school te kijken.

-advertenties-

-goede doel-