pa vo stedelijkcollegeHet Stedelijk College Zoetermeer is morgen gewoon open, zo meldt de woordvoerder van de gemeente. Er is een tweede verdachte aangehouden naar aanleiding van de bedreiging om woensdag 28 september op school een schietpartij te veroorzaken. Direct na de melding heeft de politie de zaak in onderzoek genomen.

Een 14-jarige scholier van het Stedelijk College uit Zoetermeer heeft op dinsdag 27 september op een internetforum gedreigd met een schietpartij op zijn school. De politie heeft het IP adres onderzocht en de 14-jarige aangehouden. Samen met zijn ouders is hij verhoord. Uit vervolg onderzoek bleek dat deze jongen niet verantwoordelijk was voor de plaatsing van het bericht.

Later die avond is een tweede verdachte aangehouden. Deze, ook 14- jarige, jongen, verklaarde het bericht te hebben geplaatst. De eerder aangehouden verdachte werd in vrijheid gesteld. De recherche onderzoekt de zaak. De tweede verdachte zit nog vast

 

School veilig

Het Openbaar Ministerie en de politie geven aan dat het veilig is voor het Stedelijk College om woensdag open te gaan.  Hierop heeft het Stedelijk College besloten woensdagochtend gewoon open te gaan. Er is waarschijnlijk sprake van een uit de hand gelopen slechte grap, aldus de school. Het voorval zal met de leerlingen in de reguliere lessen besproken worden.

Voor extra ondersteuning zijn de schoolwijkagenten en externe zorgverleners aanwezig.

 

Lees hier ons eerste bericht over de dreiging: www.zoetermeeractief.nl//9931-scholier-dreigt-met-schietpartij-op-stedelijk-college

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-