lok Dutch waterdreams2Wildwaterpark Dutch Water Dreams (DWD) in Zoetermeer heeft een nieuwe eigenaar, Zoetermeer Leisure Village BV. De nieuwe eigenaar wil DWD omtoveren tot een Leisure & Recreatie Center met een Aziatisch/Arabische tintje. Dat blijkt uit een memo van het College deze week aan de gemeenteraad stuurde.


In oktober 2015 ging wildwaterpark Dutch Wat Dream failliet. Sindsdien is koortsachtig gezocht naar een nieuwe eigenaar. In september doken vier geïnteresseerden partijen op. De partijen hebben de afgelopen weken hun plannen gepresenteerd aan de curator, bank en gemeente. Uiteindelijk is de curator en de bank ingegaan op het bod van Zoetermeer Leisure Village BV i.o.

Meevaller

De verkoop van DWD is voor de gemeente Zoetermeer een welkome financiële meevaller. "In het bod is een bedrag begrepen van achterstallige erfpachtcanon over de afgelopen vijf jaar die de gemeente op grond van het Burgerlijk Wetboek toekomt, te weten € 167.500 excl. wettelijke rente. Dit geld kan de gemeente bij doorgaan van de overname dus tegemoet zien”, aldus het memo van het college.

Uitwerking

De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt en moet overeenstemming worden bereikt met de gemeente over het bijvoorbeeld bestemmingsplan. "Aangenomen kan worden dat een deel van de voorgenomen activiteiten niet in het bestemmingsplan past”, aldus het college. "In elk geval geldt dat voor voorgenomen vorm van detailhandel.” In het bestemmingsplan staat dat alleen ‘sport gerelateerde’ detailhandel is toegestaan.

-advertenties-

-goede doel-