DSC 3233 copy copy

Zaterdag 8 oktober was er in de De Genesareth kerk in Meerzicht een rommelmarkt en zoals elk jaar is de opbrengst voor een goed doel. Dit jaar is hun goede doel de nieuwbouw van  Hospice Zoetermeer, zij verzorgen de zieke mensen die in hun laatste fase van hun leven zitten.


De rommelmarkt was goed verzorgd en ook was er mogelijkheid om wat te drinken  en een lekker hapje erbij. Vanuit deze kerk wordt veel gedaan voor de mensen in de wijk. Zo is er een groep van 12 vrijwillige ouderen die samen een ouderen bezoekgroep zijn gestart, deze groep telt ongeveer 450 ouderen en dat alleen al in de postcodes 2715 en 2716. Een aantal mensen krijgen zo bezoek aan huis en andere mensen hebben aangegeven graag een verjaardagskaart of kerstkaart te ontvangen.

De kerk staat ook achter de voedselbank Zoetermeer omdat hier het uitdeelpunt van de voedselbank is. Helaas moeten er veel mensen gebruik maken van de voedselbank om het hoofd boven water te kunnen houden. De kerk vind het heel belangrijk om samen te werken met andere kerken en werkt nauw samen met de Protestantse wijkgemeente De Oase. Regelmatig doen zij samen de vieringen.

Iedere laatste dinsdag van de maand organiseert de werkgroep ZWO de Klaverviermaaltijden, met steeds een afwisselend menu, samengesteld en gekookt door vrijwilligers. Met de Klaverviermaaltijden wordt een aantal projecten in het buitenland ondersteund.
Meer informatie hierover vindt u  op de formulieren in de hal van de kerk of bel Ria van Dam, tel 079 - 351 51 07

H. Nicolaasparochie Genesareth
Monnikenbos 10, 2716 GT Zoetermeer

DSCN4406 DSC 3234 copy copy
DSC 3235 copy DSC 3237

 

Tekst: Jordy Bruijnius
Foto’s: Jordy en Marcel Bruijnius

-advertenties-

-goede doel-