IMG 5542Donderdag 6 oktober hebben alle leerlingen van de Prins Florisschool te Zoetermeer een feestelijke lustrumdag in Sporthal de Oosterpoort gehad. Aangezien de feestvierende basisschool begeleiders te kort kwam deed de school een beroep op de sportklas van het Alfrink. En dat beroep was niet tevergeefs.


In de ochtend oefenden de leerlingen, onder begeleiding van medewerkers van circus Tadaa!, ouders en leerlingen van het Alfrink College, verschillende circusonderdelen. Een mooie gelegenheid voor de Alfrink leerlingen om eens in de rol van begeleider te kruipen. Ongekende didactische pedagogische kwaliteiten kwamen naar voren. Op zich niet vreemd voor leerlingen waarvan velen in de sport verder willen.

In de middag werd er een groot optreden gegeven, waarbij de Prins Florisleerlingen zélf op het podium stonden om de verschillende acts te tonen. Trapeze, jongleren, minifietsjes, eenwielers, balanceren; het is maar een kleine greep uit alle verschillende activiteiten die tot in de puntjes werden voorbereid om daarna te kunnen schitteren voor het publiek. Het was een groot feest waarbij het enthousiasme van de basisschoolkinderen geweldig was. De Florisschool liet na afloop weten erg dankbaar te zijn voor de hulp van de leerlingen van het AlfrinkCollege.

-advertenties-

-goede doel-