Het schooljaar is nog maar een week aan de gang en het Alfrink College staat al weer volledig op zijn kop. Terwijl de leerlingen van eindexamenklassen zich verspreiden over de belangrijke Europese steden,is er voor de thuisblijvers de zogenaamde cultuurweek.

In Rome geven de Latinisten van 5 vwo deze week een presentatie op het Forum Romanum.

forum romanum

In Berlijn bewonderen leerlingen de Brandenburger Tor en ook in Londen en Parijs bezoeken Alfrinkers de plekken die je gezien moet hebben. In Cambridge proeven leerlingen van het tweetalig vwo de sfeer van de eeuwen oude universiteitsstad.

Thuisblijvers

Voor de thuisblijvers is er vooral cultuur en sport. Zo doen de brugklassers mee aan de Theaterchallenge: onder leiding van professionele acteurs, dansers en technici, werken de leerlingen in een workshop binnen een bepaalde discipline. De ene groep danst, de ander zingt, weer een ander doet licht en geluid. Met natuurlijk als resultaat een echte voorstelling. De tweede klassers volgen workshops dans bij de dansers van De dansbende. 

pesten klas 2

Dat kan van alles zijn: hiphop, Indiase dans of bijvoorbeeld salsa, daarnaast volgen zij het ‘pestproject’. Een theatergroep laat op zeer indrukwekkende wijze de gevolgen zien van cyberpesten en verkeerd gebruik van internet.

Digital art

De leerlingen van klas 3 gaan aan de slag met ‘digital art’. Sommige klassen maken een filmpje bij een zelfgekozen gedicht, met behulp van air graffiti en fotomontages. Andere klassen verzinnen, filmen en monteren een één minuut-filmpje. Voor de hogere klassen is er onder andere een Franse dag, een voorstelling over Shakespeare, is er aandacht voor de vluchtelingen problematiek en zijn er tal van sportactiviteiten. Het Alfrink College sluit de week af in de bioscoop. Leerlingen krijgen de gelegenheid om te kijken naar of Peregrine’s home for peculiar children’ of ‘Inferno’ om zo ontspannend de herfstvakantie in te gaan.

-advertenties-

-goede doel-