Dansen op de Bazar"Aardige mensen!”, "Mooie natuur”, "Goed behandeld”. Slechts enkele uitspraken van nieuwe Zoetermeerders over hun kersverse woonplaats. Ze deden die uitspraken tijdens de eerste Zoetermeerse Bazar, speciaal voor statushouders en Zoetermeerders.

De Zoetermeerse Bazar is een initiatief van het Stadsmuseum Zoetermeer in samenwerking met Stichting Piezo en Riboet Verhalenkunst. Deze organisaties hebben de handen ineen geslagen om een feestelijke middag voor nieuwe statushouders te organiseren in de tuin van het Stadsmuseum. Tijdens de Bazar stonden ontmoeting, gezamenlijk eten, verhalen, verbroedering en muziek centraal.

Potje

De ruim tweehonderd gasten studeerden onder de bezielende leiding van de Palestijns/Syrische luitspeler Amer Shanati het Nederlandse kinderliedje 'Een Potje met vet’ in. Muzikant David Samson uit Olst toverde magische klanken uit zijn hang drums en andere wereld instrumenten en vroeg de gasten mee te doen. Massaal werd aan deze oproep gehoor gegeven door jong en oud.

Reeks

De Zoetermeerse Bazar is de eerste in een reeks, als het aan de directeur van het Stadsmuseum Zoetermeer Jouetta van der ploeg ligt: "Het was een bijzonder succesvolle middag in onze zonnige tuin. Dit evenement heeft alles in zich om verder te groeien. We kregen veel positieve reacties, van zowel nieuwe als oude Zoetermeerders. Sommige statushouders vertelden dat ze voor het eerst sinds lange tijd weer samen hebben gedanst. Ontroerend hoe verbroederend muziek maken, samen eten en verhalen vertellen kan werken. Van veel kanten kregen we de vraag of we nog een keer een Zoetermeerse Bazar gaan organiseren. We denken aan maart van het volgende jaar.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Frits Falkenhagen

-advertenties-

-goede doel-