De kerkgangers van de Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer-Noord (PWZN) werden afgelopen zondag verrast met een bijzondere collecte: de omkeercollecte. Elke kerkganger kreeg deze zondag één euro met als opdracht deze euro in de komende weken te vermenigvuldigen en de opbrengst terug te geven.

Deze actie is een idee van de wijkdiaconie. De diaconie biedt hulp daar waar dat nodig is maar kan dat niet alleen. Wekelijks vraagt de Diaconie middels de collecte een bijdrage. Met deze 'omkeercollecte' hoopt men meer mensen bewust te maken van het feit dat met een beetje inzet een euro meer waard kan worden. Elk goed idee en elke opbrengst (verdubbeling is ook al goed!) waarmee de euro meer waard wordt, is al goed! Zondag 13 november is de laatste dag waarop het verdiende geld kan worden ingeleverd.

Opbrengst

De opbrengst is bestemd voor SchuldHulpMaatje. SchuldHulpMaatjes zijn opgeleide, gecertificeerde, vrijwilligers die mensen helpen en begeleiden met (problematische) schulden. De werkzaamheden kunnen zijn het ordenen van de administratie, inzichtelijk maken van de schulden, een budgetplan maken en waar nodig helpen bij het aanvragen en begeleiden van schuldhulpverlening en de nazorg. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan gedragsveranderingen en zelfredzaamheid, met als doel na het schuldhulpverleningstraject weer zelfstandig verder te kunnen gaan.

schuldhulp

-advertenties-

-goede doel-