boelhouwerHet echtpaar Boelhouwer heeft meer dan eens op zee gezeild. De 86-jarige heer en de 82-jarige mevrouw Boelhouwer waren deze week (10 oktober) 60 jaar getrouwd. Mevrouw Boelhouwer herinnert zich dat ze eens met windkracht 7 op de Oostzee voeren.

Mevrouw M. Boelhouwer-Naves omt uit Voorburg, haar man komt uit Den Haag. Hoe zijn ze aan elkaar gekomen? Mevrouw Boelhouwer: “Mijn beste vriendin was de zus van de beste vriend van mijn latere man. Zo is het in de familiekring begonnen.” Het echtpaar ontving deze week bezoek van burgemeester Aptroot die het echtpaar feliciteerde en hen een prachtige bos bloemen gaf.

Sinds 1968 woont de familie Boelhouwer, die drie kinderen kreeg en zeven kleinkinderen, in Zoetermeer. Eerst in de wijk Palenstein, sinds 2004 in Meerzicht. De heer Boelhouwer is jarenlang gymleraar geweest. Dat begon op het Petrus Canisiusgymnasium in Gouda en daarna kwam een middelbare school in Den Haag.

Als hobby’s noemt mevrouw lezen en puzzelen. Meneer Boelhouwer zeilt nog steeds, al is het eind daarvan wel in zicht. De kinderen hebben geen ambitie om de boot over te nemen. Verder fietst en wandelt de krasse heer graag.

 

Tekst: Frans Rijkaart

Foto's: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl

-advertenties-

-goede doel-