20161013 91551Op donderdag 15 september vond weer de jaarlijkse Schoolbrengdag plaats, ouders werden zoveel mogelijk aangespoord om hun kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. In totaal deden er in de regio 98 scholen mee en fietsten of wandelden meer dan 30.000 kinderen en ouders die zonnige dag naar school. In de straten rond de scholen was voor één dag de auto vrijwel afwezig. Basisschool De Spelevaert won de klassenwedstrijd met het leukste idee om de Schoolbrengdag te promoten.

Vier kinderen uit groep 6 en 7 startten samen een hele promotiecampagne om zoveel mogelijk kinderen lopend of fietsend naar school te krijgen. Vooraf gingen zij alle klassen langs om iedereen te vertellen waarom het zo belangrijk is om niet met de auto naar school gebracht te worden. Ook zorgden zij voor een drone om al die wandelaars en fietsers van bovenaf goed in beeld te brengen. De vier kregen samen voor elkaar dat maar liefst 88% van de kinderen die dag lopend of met de fiets naar school kwam!

Wethouder Marc Rosier bezocht de Spelevaert donderdag om hen te feliciteren met het winnen van de klassenwedstrijd. In groep 7 van meester Heiko reikte hij de prijzen van de wedstrijd uit: leuke spellen waar de hele school gebruik van kan gaan maken.

20161013 91548 20161013 91557

Jaarlijkse Schoolbrengdag
De jaarlijkse Schoolbrengdag benadrukt het belang van lopen of fietsen naar school voor een verkeersveilige schoolomgeving. Lopen of fietsen is gezond, leerzaam en leuk. Helaas brengen en halen veel ouders hun kinderen met de auto. Dit maakt de straten rond scholen drukker, ongezonder en soms zelfs onveilig. In Zoetermeer hadden 22 scholen zich aangemeld.

-advertenties-

-goede doel-