1 IMG 1748De organisatoren van 'Zoetermeer geeft zich bloot' hebben een locatie gevonden voor hun expositie. Het kunstproject van kunstenares Marijke Ridderhof, fotograaf Fred Roland en schrijfster Yvonne van der Kaaij is geheel gewijd aan de vrouwenborst. De expositie zal in januari van start gaan in Rokkeveen.

 

De vrouwenborst blijft een ieder intrigeren. Dat blijkt vooral als je erover in gesprek gaat. Onzekerheden, trots maar ook verdriet passeren de revue. Bij de expositie zullen alle facetten aan bod komen. Humor, tederheid en verdriet zullen naast elkaar staan. Aan dit kunstproject hebben veel Zoetermeerse vrijwilligsters meegewerkt. Zij hebben model gestaan voor foto's, gipsafdrukken laten maken van hun borsten om kunstwerken van te maken en borstkankerpatiƫnten hebben interviews gegeven. Al deze vrouwen hebben zich letterlijk en figuurlijk bloot gegeven. Daarom draagt de expositie de titel 'Zoetermeer geeft zich bloot'.
Aanvankelijk was het de bedoeling de expositie in oktober (borstkankermaand) te laten plaatsvinden, maar het vinden van een geschikte ruimte was een probleem. Die ruimte is inmiddels gevonden aan de Louis Braillelaan 100 in Rokkeveen, met dank aan de beheerder van het gebouw, VPS. De organisatoren zijn hard aan het werk om de expositie op te bouwen. De officiƫle opening zal plaatsvinden op zaterdag 14 januari 2017 om 16.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-