fairport 2Fairport Convention is één van de meest legendarische folkrock bands in de muziekgeschiedenis. Op zaterdag 22 oktober komt de band voor een bijzonder optreden naar de Boerderij aan de Amerikaweg.

Fairport Convention werd in 1967 opgericht en wordt gezien als de grondlegger van nieuwe folkbenaderingen en als ‘leverancier’ van spraakmakende folkmuzikanten onder wie Iain Matthews & Southern Comfort, Sandy Denny, Richard Thompson en nog vele anderen. De huidige bezetting bestaat onder andere uit de oud-gedienden Simon Nicol en bassist Dave Pegg, die naast zijn ‘werk’ bij Fairport ook nog eens vijftien jaar bassist was in Jethro Tull. Vanaf ’85 is violist Ric Sanders, afkomstig van Soft Machine, van de partij.

Fairport Convention is nog zelden buiten Groot-Brittannië te vinden, maar hun live-reputatie is al die jaren onverminderd gebleken. In het voorprogramma speelt Déjà Vu, de Nederlandse Crosby, Stills, Nash & Young Tribute band. Met vier zangers, veel gitaren en een stevige ritmesectie wordt zowel het akoestische repertoire als het elektrische werk getrouw, niet klakkeloos maar met passie uitgevoerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster, Primera en aan de kassa's van de Boerderij en het Stadstheater. Meer informatie is te vinden op www.cultuurpodiumboerderij.nl  

-advertenties-

-goede doel-