Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zetten zich in als maatje voor mensen die zwaar in de schulden zitten, als chauffeur voor wie geen vervoer heeft naar familie of arts, als boodschappendrager of als invuller van belastingformulieren. Daarover gaat het mini-symposium SAMEN-WERKEN, georganiseerd door het Beraad van Kerken in Zoetermeer in samenwerking met CU/SGP en CDA.

handen

Vrijwilligers werken vaak samen met beroepskrachten. Vaak gaat dat goed, soms ontstaan spanningen. Dat kan gebeuren vanuit verkeerde beelden en verwachtingen of vanwege onhandige regelgeving. Twee uitdagende sprekers zetten het gesprek in op het mini-symposium. Prof. dr. Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam stelt dat beroepskrachten en vrijwilligers niet uitwisselbaar zijn. Jeroen v.d. Oever, bestuurder van Fundis kwam in het nieuws omdat hij vrijwilligerswerk verplicht stelde in zijn zorgcentra. Er is daarna ruimte voor ontmoeting en gesprek, ook met raadsleden en wethouders van de gemeente Zoetermeer die aanwezig zijn.

Vrijwilligers, werkers en bestuurders in zorgverlening dienstverlening en hulpverlening van binnen en buiten de kerken zijn de doelgroep. Hen wordt gevraagd om mee te denken over de verbetering van samenwerkingen. Voorbeelden van geslaagde samenwerkingen van beroepskrachten en vrijwilligers worden in elk geval speels in beeld gebracht.

Het mini-symposium is op donderdag 27 oktober van 19.30 uur - 22.00 uur in de Dutch Innovation Factory, Bleiswijkseweg 37 in Zoetermeer. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig voor de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Via dit mailadres is ook meer informatie te ontvangen.

Tijdens de avond is ruime gelegenheid om informatie te verspreiden en te krijgen over de kwaliteiten en de vragen van jouw organisatie.

-advertenties-

-goede doel-