Dinsdag 11 oktober heeft er, bij het Ondernemershuis Ter Zake, een informele kennismaking plaatsgevonden tussen Stichting Winkelcentrabelang Zoetermeer (SWZ) en de gemeenteraad van Zoetermeer. De SWZ wil Zoetermeer op de kaart zetten als dé retail-stad.

sh promenadeDe politieke partijen waren goed vertegenwoordigd: er waren in totaal 17 fractieleden aanwezig. Het hoofddoel van SWZ is een toekomstbestendig ondernemersklimaat voor de retail. Een goede samenwerking tussen alle winkelcentra en de gemeente is daarbij een noodzakelijk iets.

Lon Oosterbroek, voorzitter en initiatiefnemer van SWZ, gaf de aftrap met een presentatie waarin het hoe en waarom van SWZ duidelijk werd gemaakt. In Zoetermeer zijn er 16 winkelconcentraties en deze zijn niet allemaal verenigd. SWZ wil graag dat alle winkelconcentraties een gezamenlijk doel hebben: van Zoetermeer dé retail-stad te maken. Speerpunten hiervoor zijn: samen met de gemeente een structuurvisie voor de retail in Zoetermeer maken, goede bereikbaarheid voor winkelgebieden, onderling delen van kennis en bestaande kwaliteiten.

De tweede presentatie werd gegeven door Dennie van Herwijnen en ging over de ontwikkelingen rond de Holland Outlet Mall (HOM). ‘Is de HOM stom?’ was de scherpe vraag die als eerste gesteld werd aan de aanwezige gemeenteraad. De tussentijdse onderzoeksresultaten naar de effecten van een HOM, die 2 september openbaar zijn gemaakt, geven namelijk meer vraagtekens dan dat deze voor opheldering zorgen. Of er door de gemeenteraad een gefundeerde beslissing genomen kan worden aan de hand van de voorlopige en incomplete onderzoeken is maar de vraag. De SWZ is geen anti-HOM club, maar wil wel een goede afstemming met alle partijen.

Als laatste gaf Marcel Evers van INretail een presentatie over de huidige situatie waar de retail zich in bevindt en hoe de toekomst voor de retail er uit ziet volgens INretail. Ondernemers moeten volgens deze visie kansen zien en grijpen en vooral niet stil blijven staan in hun ontwikkelingen.

Voor vragen aan of meer informatie over Stichting Winkelcentrabelang Zoetermeer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-