koorfotogroot

Het Zoetermeerse Oratoriumkoor Cantate Deo brengt op zaterdag 12 november in het Stadstheater een concert met werken van G.F. Händel en Henry Purcell. 'Händel The King' heet het. De stukken dragen een koninklijk tintje en zijn opgedragen aan koningen, prinsessen en koninginnen ter gelegenheid van verjaardagen en kroningen.

Voor de pauze voert het koor het Te Deum Laudamus (‘Queen Caroline’) van Händel en het tweede deel van de vierdelige Coronation Anthems, ‘Let thy hand be strengthened’ uit. Händel schreef De Anthems in één maand tijd speciaal voor de kroning van koning George II en koningin Caroline. Sinds die tijd gebruikt het Engelse koningshuis deze stukken bij alle kroningen.

Geboortedag

Vervolgens vertolkt het koor de ode ‘Come Ye Sons of Art’ van Purcell, waarin de geboortedag van Queen Mary wordt bezongen. De ode werd voor het eerst in april 1694 (in het stervensjaar van Queen Mary) uitgevoerd. Tot slot staat voor de pauze ‘The King shall rejoice’ (het derde deel van de Coronation Anthems) op het programma.

Champions League

Na de pauze vervolgt Cantate Deo het concert met het eerste deel van de Coronation Anthems ‘Zadok the Priest’, ook wel kroningshymne genaamd. In deze anthem klinkt op een gegeven moment zelfs de herkenningsmelodie van de Champions League. Met het prachtige ‘Ode for the Birthday of Queen Anne’ van Händel en het vierde deel van de Coronation Anthems ‘My heart is inditing', besluit Cantate Deo dit concert.

Kaarten
Het concert begint op 12 november 2016 om 20.15 uur in het Stadstheater. De kaarten kosten € 20 (inclusief pauzedrankje en garderobe) zijn verkrijgbaar door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij dhr. H. v.d. Brug, tel. 079-3314528.

 

-advertenties-

-goede doel-