20161025 92585

Wethouder Vugs staat klaar om als eerste het IKC de Floriant binnen te gaan, samen met Thomas en Sam

Integraal Kindcentrum (IKC) Floriant, zo is vanaf nu de naam van Basisschool De Floriant in Rokkeveen. Samen met kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen bieden zij de kinderen, en ouders, nu een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waarbij veel overleg is tussen de opvang en de school.

Dinsdag 25 oktober haalden alle kinderen van de basisschool de peuters en kleuters van de opvang feestelijk binnen op het schoolplein. Onder leiding van circusartiest Jovel bouwden zij er een mooi feestje van. De school is gelegen aan de Florasingel, maar de kinderopvang is iets verderop, in De Veur. Jovel legde de kinderen daarom in zijn show nog even goed uit hoe je veilig fietst en de weg oversteekt.

Toen de kinderen samen met Jovel eenmaal de sleutel van het nieuwe gebouw hadden gevonden mochten de jongste, Thomas, en oudste, Sam, leerling van de school samen met wethouder Isabelle Vugs als eerste naar binnen.

20161025 92560 20161025 92570
20161025 92573 20161025 92582

IKC en talenten

De slogan van de Floriant, “waar het talent van het kind centraal staat”, blijft de boventoon voeren in dit IKC. En dat sluit goed aan bij de visie van De Drie Ballonnen, die met de ZaaiGoed-methode kinderen helpt hun talenten te ontdekken. Door positieve boodschappen te zaaien, wordt een stevige basis gelegd bij het kind waardoor het zelfvertrouwen versterkt.

Peuters van de kinderopvang komen elke maand een keer op bezoek bij de kleuters in de school, zodat ze soepel overgaan naar school als ze zelf ook 4 jaar zijn geworden. Ook is er regelmatig overleg over de kinderen tussen de leidsters van de kinderopvang en de juffen en meesters van school.

-advertenties-

-goede doel-