florensVanBrederodeflat 1Woningcorporatie Vidomes en Beelen Sloopwerken B.V. starten in de week van 10 oktober met de sloop van de Florens van Brederodeflat in Zoetermeer. De sloop maakt deel uit van de  vernieuwingsplannen die de gemeente Zoetermeer en de drie corporaties - Vidomes, De Goede Woning en Vestia - hebben voor de wijk Palenstein.


Als eerste hakt Beelen Sloopwerken de zijkanten van het complex weg. Deze zijkanten worden ’s avonds en ‘s nachts met grote bouwlampen verlicht. Dit is nodig in verband met de Flora- en faunawet. Deze wet beschermt dier- en plantensoorten die in het wild voorkomen. De lampen voorkomen dat vleermuizen daar een winterverblijf maken.

De verdere sloop gebeurt voornamelijk met grijpers. Deze breken het complex als het ware hap voor hap af. De werkzaamheden beginnen vanaf 07.00 uur ’s morgens en duren tot ongeveer 17.00 uur. Uiteraard doen Vidomes en Beelen Sloopwerken er zo veel mogelijk aan om de overlast te beperken.

Wijkvernieuwing
Het streven is dat de sloopwerkzaamheden eind februari 2017 klaar zijn. Meteen daaropvolgend begint de gemeente Zoetermeer met de voorbereidingen voor de nieuwbouw, zoals het graven van de nieuwe singel, het dempen van de oude singel en het verleggen van kabels en leidingen. Als dit klaar is start de nieuwbouw van 78 woningen. Weer een belangrijke stap in de vernieuwing van Palenstein als een gezinsvriendelijke, ruim opgezette stadswijk.

-advertenties-

-goede doel-