Het Nationaal MS Fonds organiseert van 21 t/m 26 november weer de landelijke huis-aan-huiscollecte. Ieder jaar gaan duizenden collectanten met een collectebus langs de deur om geld in te zamelen voor mensen met Multiple Sclerose (MS).

Multiple sclerose (MS) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak gedacht wordt, is multiple sclerose geen spierziekte. De gevolgen van MS zijn zeer ernstig. Zo resulteert het in verlammingsverschijnselen. Over de oorzaak van ziekte MS is nog veel onbekend en er zijn ook nog geen medicijnen voor de ziekte. In Nederland zijn er ongeveer 17.000 mensen met de ziekte (1 op de 1000).

alle kleintjes helpen kleine afbeelding

Collecte

De collecte is de belangrijkste bron van inkomsten voor het Nationaal MS Fonds. Het Fonds ontvangt geen subsidies en is volkomen afhankelijk van donaties en giften. Door de collecte kan het Fonds zijn werk blijven doen en investeren in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Wilt u helpen?

Om de jaarlijkse collecte nog succesvoller te maken, is het MS Fonds op zoek naar nieuwe collectanten en coördinatoren. Een avondje collecteren kost maar 2 uur tijd. Houdt u van regelen en organiseren en heeft u ongeveer 10 uur over, dan kunt u al aan de slag als collecte-coördinator.
Kijk op www.mscollecte.nl  voor meer informatie.

 

-advertenties-

-goede doel-