20161109 091317R.K. basisschool ’t Schrijverke in de wijk Meerzicht heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet werd woensdag 9 november feestelijk uitgereikt op de locatie aan het Schansbos.

De school vindt aandacht voor gezondheid van de leerlingen en de medewerkers heel belangrijk. ’t Schrijverke heeft speciale aandacht voor het thema voeding. Hiervoor zet de school veel activiteiten in, zoals lessen over gezonde voeding, ‘Ik eet het beter‘ van Albert Heijn, het Nationaal Schoolontbijt en het lesprogramma Smaaklessen. Daarnaast zijn er vaste dagen waarop alle kinderen fruit of groente meenemen naar school en zijn er regels en afspraken over gezond trakteren, gezonde tussendoortjes en de gezonde lunch.

Zo zorgt ’t Schrijverke voor fitte en gezonde leerlingen. Adjunct Directeur Corrie Baas van ’t Schrijverke is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl. Bij het werken aan Gezonde School wordt ’t Schrijverke ondersteund door GGD Haaglanden.

-advertenties-

-goede doel-