social Sofa 01Inmiddels zijn er in het hele land al honderden WhatsApp-groepen van mensen, wonend in dezelfde buurt, die een extra oogje in het zeil houden in de buurt en elkaar daarover informeren. Verdachte, ongewone, situaties signaleren. Gerrit Fieret nam het initiatief tot een WhatsApp groep Rondom Leidsewallen, om samen de buurt veiliger te maken.

 

Er is nu in Seghwaert een WhatsAppgroep opgericht voor de buurten 'rondom Leidsewallen', het winkelcentrum. Het gebied met grote cirkels rondom het winkelcentrum Leidsewallen. Rondom Leidsewallen beslaat uit (delen van) de straten: Meeuwenveld, Velddreef, Kwikstaartveld, Patrijzenveld, Ooievaarsveld, Lijsterveld, Havikveld, Kraaienveld, Kwikstaartveld, Parkdreef, Anemoontuin, Astertuin, Weteringdreef, Andoornvaart, Vijverdreef. Mensen die in dat gebied wonen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de WhatsAppgroep.

Meedoen: een telefoon en WhatsApp

Heb je een telefoon met WhatsApp dan kun je meedoen. Meld je aan en je wordt toegevoegd aan de groep. Aanmelden kan door je naam, adres, leeftijd en 06-nummer te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Preventie en toezicht

“Het is niet de bedoeling om een soort buurtwacht of buurtpolitie te gaan spelen”, aldus de initiatiefnemer Gerrit Fieret. “Het gaat om signaleren van verdachte, ongebruikelijke, situaties in de wijk. En die, als het dringend is, door te spelen naar 112 of, als het minder dringend is, naar 0900-8844. Je informeert de groep, eventueel ga je samen een ommetje maken om de verdachte situatie te verstoren. Zo houden we samen de buurt veiliger.” De winkeliers zijn ook blij met het initiatief. Marcel ten Hoope, van de Schoenmakerij en Graveerservice: “Het winkelcentrum is best een plek die gevoelig is voor vandalisme. Zeker buiten openingstijden. Extra ogen en oren in en rond het winkelcentrum kan dit helpen voorkomen.”

-advertenties-

-goede doel-