bo en ro

De kookstudio Bo&Ro en het populaire restaurant Bo&Ro, dat hoge ogen gooit op onder meer recensiesites Iens.nl en TripAdvisor, heeft sinds donderdag een eigen Youtube-kanaal. Abonneren hierop is gratis.  “Wij krijgen veel vragen van gasten naar recepturen en bereidingen. Die kunnen wij nu op het Youtube-kanaal laten zien. Ook geven wij de gasten een inkijkje in onze kooklessen,” vertelt eigenaar en chef-kok  Shahab Ajallouian (33).

Binnenkort komt er ook een webwinkel bij. “Hierin zijn voornamelijk wijnen, maar ook delicatessen zoals oma’s befaamde knoflook en zelfgebakken kletskoppen te koop,” licht Shahab toe. Gasten kunnen ook bij het restaurant zelf terecht voor de aanschaf van bijzondere ingrediënten zoals het bindmiddel santana. Shahab licht toe: “Ik heb voor een Youtube-kanaal gekozen omdat ik hierin een nieuwe uitdaging zie. Wij zijn continu bezig met  ontwikkeling en vernieuwing. Die stop ik niet in bijvoorbeeld de opening van een nieuwe zaak, maar in de kookstudio en in het internet-verhaal. We willen de gasten laten zien wat we in de kookstudio doen.”

 

Entertainende kok

Donderdag gaf Shahab samen met manager, beste vriend en sidekick Kadir Celikli een kookshow ten beste voor zo’n 50 Zoetermeerse vrijwilligers: wervelend, maar ook leerzaam. Voor de vrijwilligers had het Vip deze feestdag met tal van workshops georganiseerd. Entertainment zit Shahab en Kadir in de genen, zo bleek.  Shahab: “Wij willen de interactie met gasten verder uitbouwen. De plannen voor een comedy-kookshow op de zondagmiddag zijn al aan het rijpen.”

Op het Youtubekanaal zullen recepturen te zien zijn uit het restaurant. Ook komen er flitsen van de elfdelige kookcursus Passie voor Koken. “We laten niet de hele kookles zien, anders ondergraven we het bestaansrecht van onze eigen kookstudio”, zegt Shahab.

De Zoetermeerse chef ziet de kookstudio als zijn toekomst. “Het restaurant is heel hectisch, druk en ik ben er voortdurend bezig met nieuwe dingen. Over een paar jaar – ik weet nog niet wanneer het moment daar is – wil ik me richten op reizen en op het met een klein team in de kookstudio werken. De reizen zullen de inspiratiebron worden voor wat ik in de studio ga doen. De ene keer zal het over de Peruaanse keuken gaan, de andere keer over een andere keuken. Het wordt een exclusief concept.”

 

Wat is nu eigenlijk het geheim van Bo&Ro?

Shahab vertelt: “Onze passie. Passie kun je niet acteren. Wij zijn anders, eigenwijs. We doen normale dingen buitengewoon.”

Shahab is geboren in Teheran (Iran). Hij kwam in 1996 met zijn vader naar Nederland. Hij hielp zijn zus en ouders in het Perzische restauant Parande in de Vijverhoek, werd politieagent en werkte daarnaast mee in De Witte Raaf, het restaurant dat na Parande kwam.  In 2009 ging hij, inmiddels politie-agent af, zijn eigen koers varen met restaurant Bo & Ro op de Markt. De zaak is genoemd naar zijn kinderen Boas en Romy. Bo & Ro biedt een Hollands-mediterrane keuken met een knipoog naar de Perzische keuken.  In 2013 kwam de kookstudio in de Dorpsstraat erbij. Het uit 1908 stammende pand werd daarvoor grondig verbouwd.

 

Tekst: Christa van der Hoff

Foto: PR

-advertenties-

-goede doel-