sinterklaasfever2Op 27 november is Sinterklaasfever te zien in Stadstheater Zoetermeer. Een vrolijke muzikale voorstelling die zowel kinderen als hun ouders een onvergetelijke middag brengt. Wat jaren geleden begon als muzikale grap, is uitgegroeid tot een professionele voorstelling. Sinterklaasfever beleefde een succesvolle theatertour in 2008 & 2009 en maakt dit jaar haar rentree in het Nederlandse theater.

In 2004 produceerden Mark Snijders en Eugène Lont van Xplo Music & Events de CD ‘Sinterklaasfever’. Als ‘surprise’ voor hun eigen kinderen en die van bevriende muzikanten, schreven ze nieuwe sinterklaasteksten op discoklassiekers. Uitgevoerd door de Hermes House Band & Kinderkoor Prettig Weekend ontstond een swingende en originele Sinterklaas-CD. Een album wat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen enthousiast werd ontvangen.
En in 2016 komt Sinterklaasfever naar Zoetermeer. Barba Melens van Xplo Music & Events: “In 2008 & 2009 was ik projectleider van de theatertour. Inmiddels heb ik zelf jonge kinderen en wordt in de auto steevast Sinterklaasfever geluisterd, al is het hartje zomer. Dat nu mijn eigen kinderen ook kunnen meezingen en –dansen met Disco Piet in het theater, is natuurlijk een feest!”

product img 24 332x332Disco-feest met Sinterklaas
In de vrolijke voorstelling vervult Mark Snijders zelf de rol van Sint Nicolaas. TV presentator Patrick Martens en zangeres Agnes Goslings bereiden zich met de kinderen voor op de komst van de goedheiligman en zijn hoofdpiet Chris Silos. Via een ‘live’ video verbinding houden Patrick en Agnes contact met Sinterklaas, want zal hij het theater wel op tijd bereiken? Gelukkig arriveert Disco Piet (oud Hermes House Band zanger Olaf Croon) op tijd om de zaak in goede banen te leiden en om samen met de kinderen een liedje en een dans in te studeren. Als Sinterklaas uiteindelijk arriveert, is het feest compleet.

 

----------------------------

Bekijk ook onze Sinterklaasfilm! Deze mini- serie 'Zoekpiet zoekt Sinthuis in Zoetermeer' is geheel gemaakt door vrijwilligers. Dit echte Zoetermeerse Sinterklaasverhaal vertelt hoe Zoekpiet op zoek ging naar een huis voor Sinterklaas. De mini-serie werd mogelijk gemaakt door: Greg en Baud, Redline, Dorpsstraat, gemeente Zoetermeer, Wolters Producties, Playy en Zoetermeer Actief.

Kijk voor de hele serie op: www.zoetermeeractief.nl/sintfilm, publicatiedata: 16, 23 en 30 november.

 

-advertenties-

-goede doel-