De Natuur-Landschappentuin Zoetermeer in het Westerpark is tot half maart gesloten, maar de maandelijkse wandelingen in de tuin gaan gewoon door. Zondag 27 november en zondag 1 januari 2017 nemen de natuurtuingidsen bezoekers om 14.00 uur mee vanaf het Westpunt.

november 2 in de natuurtuin foto Tilly Kester

Ook in de winterse Natuurtuin valt heel wat te ontdekken. Op dit moment vindt groot onderhoud plaats, waardoor enkele landschappen zoals het poldertje weer goed te herkennen zijn. De sloten zijn gebaggerd en uitgediept. Het riet is gemaaid en afgeruimd. Ook de veenplas wordt aangepakt. In de winter gaan de werkzaamheden gewoon door. Tijdens de excursie zal zowel aan landschappen als aan flora en fauna aandacht worden besteed. Ook in de winter is er van alles te zien.

Gratis

Bezoekers zijn welkom om mee te lopen. Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Kinderen zijn meer dan welkom. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is het ook mogelijk om tegen een kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandelingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Foto: Tilly Kester

 
 

-advertenties-

-goede doel-