CKC Digital Art Lab en de Zoetermeerse basisscholen De Piramide en De Baanbreker slaan de handen ineen met het robot-project ‘Hebocon’. Honderd Zoetermeerse leerlingen doen mee aan het project. Het moet hen de zogenoemde ‘21st century skills’ bijbrengen, zoals samenwerken, creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Afbeelding Hebocon 5In vier ochtenden leerden de kinderen uit groep 5 t/m 8 alles over elektriciteit en solderen. Vervolgens bouwden ze van een bouwpakket en (oud) speelgoed een aantal robots. Tijdens de finale op 24 november wordt CKC & partners omgetoverd tot een grote robot-arena en gaan de robots de strijd met elkaar aan. Een spannende sumo-wedstrijd bepaalt welke robot wint.

Waardevolle aanvulling lesprogramma

Het CKC Digital Art Lab wil de Hebocon wedstrijd volgend jaar aan elke Zoetermeerse basisschool aanbieden. “Technologie heeft onze samenleving ontzettend veranderd en vraagt nieuwe competenties, de zogenoemde ‘21st century skills’ zoals samenwerken, creativiteit en probleemoplossend vermogen,” aldus Piem Wirtz, manager Digital Art Lab. “Hebocon is een Japans format en door de laagdrempeligheid zeer geschikt om kinderen technische basisvaardigheden aan te leren. Dit project is naar mijn idee een mooi voorbeeld van hoe 21st century skills in het onderwijs ingebed kunnen worden en dus zeer waardevol is voor het lesprogramma. Daarnaast kunnen scholen door deelname aan de Hebocon wedstrijd inhaken op de actielijnen vanuit het Techniekpact 2020.”

-advertenties-

-goede doel-