IMG 4410Het echtpaar Van Wel is 60 jaar getrouwd en kreeg voor deze feestelijke gelegenheid de burgemeester op bezoek. Zij hebben twee zonen, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Sinds 1970 wonen zij al in Zoetermeer.

Het echtpaar Jan en Gonda van Wel-Morra zijn al woonachtig in Zoetermeer sinds 1970 met een huis in de nieuwbouwwijk Palenstein, waar ze 7 jaar hebben gewoond. Daarna zijn zij verhuisd naar de wijk Seghwaert waar ze 24 jaar woonden. Inmiddels zijn ze al 15 jaar inwoners van de wijk De Leyens.

 

IMG 4415

 

De hobby's van de heer van Wel is het musiceren en spelen in diverse orkesten. Hij speelt klarinet en sopraan saxofoon. Hij is begonnen bij het Juliana korps in Den Haag en diende als dienstplichtig militair muzikant 20 maanden lang bij het in 1953 opgerichte allereerste Fanfarekorps van het Regiment Genietroepen in Den Bosch.

Na zijn diensttijd was hij solo klarinettist bij de Haagse PTT harmonie en violist bij het Westlands Symfonie Orkest in Monster, o.l.v. Henk van Lijnschooten ( dirigent van de Mariniers Kapel). Naar aanleiding van een aantal Reünies van oud Geniemuzikanten heeft hij in 1969 een Fanfare orkest geformeerd, dat na tien jaar is omgezet tot een BIG Band met de naam van het Reünisten Orkest der Genie. "Hiervoor is door burgemeester van Zoetermeer, Jan Waaijer, in september 2009, mij een Koninklijke onderscheiding uitgereikt in de van Brederode kazerne in Vught. Mij werd de onderscheiding van lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld met bijbehorende versierselen," zegt meneer Van Wel.

 

Mevr. Gonda van Wel was een zeer sportieve vrouw en was 13 jaar lid van gymnastiek vereniging Pro Patria en daarna 25 jaar lid van atletiek vereniging Ilion. Zij doet nu aan Nordic Walking in clubverband en daarnaast met de JVT (jeugd van toen ) groep van Ilion, fitwalking en cardiotraining.

Een andere grote hobby van mevrouw is het borduren.  Zij heeft naast vele borduursels laatst een borduurwerk van een foto van de achterkleinkinderen gemaakt, waar het echtpaar bijzonder trots op is. Zij heeft jaren lang mantelzorg verleend bij beider ouders, alsmede bij een goede kennis die aan MS leed.

 

Foto (in kleur) door Ernst van Erkelens
Foto(zwart wit) eigendom van het echtpaar van Wel

-advertenties-

-goede doel-