mz voorweg hofstede meerzicht“De erkenning van de gast, en niet die van iemand die een keer langs komt om het restaurant te beoordelen, is voor ons heel belangrijk,” zegt chef-kok Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt.  Het Zoetermeerse restaurant is tot de 53e plek doorgedrongen op de IENS top 1000 voor het jaar 2017, zo bleek gisteren.

Op deze recensiewebsite kan iedere gast een recensie kan plaatsen. “Het is een prachtige beloning,” zegt Adriaanse. Twee jaar geleden was Hofstede Meerzigt door IENS al geselecteerd als het  beste restaurant van Zuid-Holland. En vier jaar geleden won de Hofstede de Gouden Pollepel van AD/Haagsche Courant. De krant heeft een wekelijkse restaurantrubriek, waaraan een jaarlijkse competitie is gekoppeld.

Volgende week ook maakt Michelin bekend welke restaurants in ons land een of meerdere sterren verdienen en welke zaken in aanmerking komen voor een Bib Gourmand, een erkenning voor een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Een moment waar veel chefs met spanning naar uitzien. Adriaanse laat zich echter niet meer gek maken: “Vroeger was ik er goed ziek van als ik geen ster had. Nu is het hoofddoel dat de zaak lekker loopt.” En dat doet-ie:  “Vorig jaar hebben we een goed jaar gehad, maar dit jaar gaan we eroverheen.”

Herman den Blijker

Adriaanse is gaan geloven in het Zoetermeerse publiek. “Bij de start van het restaurant in 2007, samen met Herman den Blijker (Rotterdamse top-chef en tv-presentator, red.) vroeg ik me af wat we in Zoetermeer moesten. Daar kijk ik nu anders tegenaan.” De bekendheid van Den Blijker heeft daarbij zeker geholpen. De topkok is sinds 2008 overigens niet meer bij de zaak betrokken.

Signature dishes (kenmerkende gerechten) van de chef zijn ondermeer langoustines met risotto en gestoofde ossenstaart met amandel en eendenlever. De chef wil zijn reputatie hier echter niet aan ophangen: “Wij zijn altijd in beweging, we vernieuwen steeds. Dat is lastig en moeilijk, maar ook een uitdaging. Daarom is die erkenning van de gasten zo leuk.”

Tekst Christa van der Hoff

-advertenties-

-goede doel-