Gevelimpressie dag situatieDe renovatie van het Stadhuis en de Bibliotheek is in volle gang, de sloopwerkzaamheden zijn al bijna afgerond. Elk kwartaal geeft DURA Vermeer Bouw een rapportage over de voortgang van de verbouwing, voorlopig lijkt alles nog op schema te liggen.

Gevelimpressie nacht situatieEr waren even zorgen vanwege de ontdekte vleermuisnesten in spouwmuren, maar dit probleem lijkt onder controle. Projectleider Peter van der Smeede: "Er zijn op drie plaatsen nesten gevonden van de gewone en ruige dwergvleermuis. Deze beesten zijn beschermd, wat betekent dat je een ontheffing moet aanvragen als je de nesten wil verwijderen." De ontheffing wordt naar verwachting in januari verleend, maar de bouwers hebben intussen al meerdere maatregelen genomen. Zo werden de muren waren de nesten zitten nog niet gesloopt en zijn er in de buurt van de nesten 16 nieuwe nestkasten geplaatst.

Het gebouw wordt zo transparant mogelijk gebouw, met veel gebruik van glas en doorkijkjes. Het nieuwe stadhuis wordt aanzienlijk verduurzaamd en dat betekent dat het energielabel van de huidige G-indicatie gaat naar een A-indicatie. De oplevering van het vernieuwde Stadhuis en Bibliotheek is gepland in augustus 2017.

Extra werkplekken

Er komen 65 extra werkplekken in het nieuwe Stadhuis, hiervoor worden de 4e en 5e etage gebruikt, die ingepland stonden als reserve ruimte. De nieuwe werkplekken zijn nodig omdat het aantal mensen dat bij de gemeente werkt is gegroeid sinds 2014. Dit komt deels door de decentralisatie en ook omdat er een grotere vestiging van het UWV in het pand komt. Het realiseren van de extra werkplekken zal geen verhoging met de kosten met zich mee brengen, omdat de bouw van de 4e en 5e verdieping toch al was meegenomen in de begroting.

 

Open Huis

Meer informatie over de verbouwing? Elke woensdag houdt de gemeente van 15 tot 17 uur Open Huis. U kunt zich melden bij de ingang van de vroegere publieksruimte, aan het Stadhuisplein. Bij het Open Huis kunt u vragen stellen over de verbouwing van het Stadhuis en tekeningen en impressies bekijken.

 

Neem virtueel een kijkje in het nieuwe Stadhuis van Zoetermeer!

-advertenties-

-goede doel-