Onthulling op de rotonde 0017De Kunstrotonde aan de Tintlaan in Rokkeveen is een initiatief van Stichting Ateliers1819. Deze stichting is opgericht om kunst via projecten, educatie en workshops te promoten. Zondag 27 november worden vier nieuwe kunstwerken op de rotonde  onthuld.


rotonde schilderijOp de rotonde komen vier nieuwe schilderijen. Doordat de kunstwerken rouleren, zijn deze tot juni 2017 te bewonderen. Drie tentoongestelde werken zijn van kunstenaars Xander Breumelhof, Vera Zegerman en Monique Giel. Het vierde kunstwerk is gemaakt door medewerkers van SAMSON REGELTECHNIEK. SAMSON is gevestigd in Rokkeveen en levert regelapparatuur voor vrijwel iedere industrie waar gassen en vloeistoffen stromen.


Samenwerking
De samenwerking voor dit project is tot stand gekomen doordat meerdere werken van Zoetermeerse kunstenaars in het pand van SAMSON hangen. Het combineren van kunst en het verfraaien van de stad, sprak directeur Hans Zwart aan. Het is een mooi visitekaartje voor Zoetermeer. Daarnaast bevordert het maken van een schilderij in teamverband de onderlinge samenwerking.

-advertenties-

-goede doel-